У Анталији одржан састанак шефова генералштабова Русије, Турске и САД

08-03-2017 01:41:46 | | / vostok.rs |


У Анталији, у Турској, одржан је састанак шефова генералштабова Русије, Турске и САД, у тренутку када ДАЕШ напушта своје позиције у ирачком Мосулу и када се милитанти повлаче према сиријској Раки, „престоници“ те терористичке организације.

Шеф Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов, председник Генералштаба Турске војске Хулуси Акар и председник Комитета начелника штабова Оружаних снага САД генерал Џозеф Данфорд разговарали су о безбедности у Ираку и Сирији.

Стране нису откриле детаље преговора. Познато је да су представници генералштабова три земље, између осталог, разговарали о принципима који омогућавају странама да избегну пријатељску ватру у Сирији. Према мишљењу посматрача, у Анталији се можда разговарало и о предстојећем нападу на Раку.

Сада када су сиријске снаге уз помоћ Ваздушно-космичких снага Русије истерале ДАЕШ из Алепа, а још једна велика тврђава ДАЕШ-а Мосул се постепено чисти од милитаната заједничким напорима Ратног ваздухопловства САД, ирачке војске, курдских и шиитских добровољаца, та војна операција може да постане последњи удар на инфраструктуру терориста.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут