МСП одбацио захтев за ревизију пресуде против Србије за наводни геноцид

09-03-2017 05:55:17 | | / vostok.rs |


Међународни суд правде у Хагу одбацио је захтев за ревизију пресуде по тужби муслиманских политичара у име државне заједнице БиХ против Србије због оспореног легитимитета правног заступника Сарајева.

"На основу писама чланова Председништва БиХ, утврђено је да одлуку о подношењу захтева за ревизију нису донеле надлежне институције", наводи се у писму из Хага.

Хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић потврдио је новинарима у Мостару да је суд одбацио захтев за ревизију пресуде и додао да су институције БиХ о томе обавештене писмом из Хага.

Суд у Хагу је одбацио захтев за ревизију пресуде због оспореног легитимитета правног заступника Сарајева Сакиба Софтића.

"Суд је прописно размотрио мишљења чланова Председништва, која су изнели у својим писмима. Суд сматра да садржај тих писама показује да никакву одлуку нису донела надлежна тела, у име БиХ као државе, у погледу захтева за ревизију Пресуде од 26. фебруара 2007. године у случају примене Конвенције о спречавању и кажњавању злочина геноцида, БиХ против Србије. Стога, не може се ништа предузети у вези са документом под називом 'Апликација за ревизију Пресуде од 26. фебруара 2007. године у случају примене Конвенције о спречавању и кажњавању злочина геноцида'", написао је представник МСП Филипе Куверер.