Путин: Односи Русије и Турске напредују брзим темпом

10-03-2017 03:07:32 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин изјавио је да односи Русије и Турске напредују брзим темпом, као и трговинско-економска сарадња, нагласивши да је руски премијер информисао свог турског колегу о мерама Москве у том смеру.

„Срећни смо што се наше међудржавне везе обнављају веома брзо. Последњи наш састанак у оваквом формату је био прилично давно, чини ми се 2014. године. За то време десило се много тога, док се у последње време активно ради на томе да руско-турске везе достигну достојан ниво“, рекао је Путин, отварајући састанак са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

„Успостављају се и трговинско-економске везе. Јуче је председник Владе Русије Дмитриј Медведев информисао свог турског колегу о додатним мерама и корацима који су усмерени на успостављању наших односа у сфери економије у пуном формату“, нагласио је руски председник.

По његовим речима, наставља се сарадња у инвестицијама, реализују се различити пројекти.

Русија и Турска активно раде на решавању криза у свету, између осталог у Сирији, на нивоу војних ресора и специјалних служби двеју земаља успостављени су добри и ефикасни односи, додао је председник Путин.

„Активно радимо на разрешењу највећих криза у свету, пре свега, наравно, у Сирији“, додао је Путин.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је навео да су главни елементи сарадње руске и турске економије војна сфера и енергетика.

„Што се тиче пројеката ’Турски ток‘ и нуклеарна станица ’Акују‘, сарадња се враћа у ранији колосек, све више и више се развија“, рекао је Ердоган.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут