Косачов: Продужавање санкција Русији је дугорочни сценарио

13-03-2017 09:09:22 | | / vostok.rs |


Изједначавањем санкција Русији са темом Крима Брисел се обавезао на вечити режим економских ограничења, будући да ће Крим заувек бити руски, изјавио је председник међународног комитета Савета федерације Русије Константин Косачов.

Према његовим речима, санкције Русији такође би требало да покажу настојање ЕУ да нешто учини у вези са украјинском кризом.

„Продужавање санкција против правних и физичких лица из Русије и Украјине, која су наводно одговорна за нарушавање територијалне целовитости Украјине, јесте дугорочни сценарио, због чега нема смисла на то одговарати политичким путем“, оценио је он.

Истовремено, истакао је Косачов, интересантно је пратити еволуцију целокупне санкционе теме – на самом почетку је циљ рестрикција, да се пружи оштар отпор Русији, али касније се све претворило у то да Русија схвати да ће наставак такве политике Москву скупо коштати.

„Међутим, како је време одмицало, санкције су све више добијале унутaревропски циљ – да се демонстрира јединствен став ЕУ“, додао је.

Савет ЕУ је нешто раније саопштио да је продужио санкције до септембра 2017. године физичким и правним лицима из Русије и Украјине, одговорних за дестабилизацију ситуације у Украјини.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут