Међународна изложба «EXPO - Russia - Serbia - 2017»

15-03-2017 12:19:50 | | / vostok.rs |


Четврта Међународна изложба EXPO — Russia — Serbia — 2017 почиње данас у хотелу Метропол у Београду и трајаће до 17 марта.

Сајам организује руска компанија Зарубеж Експо, под покровитељством Трговинско-индустријске коморе Русије и Привредне коморе Србије. Тематске целине које ће бити обухваћене на сајму су: енергетика, рударство, машинска индустрија, ваздушни и железнички саобраћај, пољопривреда и прехрамбена индустрија, грађевинарство, нафтна индустрија, , медицина, образовање, туризам и друге производне гране.

Очекује се присуство и учешће представника Владе Републике Србије, чланова кабинета министара, представника пословних кругова, дипломатског кора, удружења руске дијаспоре, пословног миљеа балканских држава, као и стручњака различитих профила из Србије, државне заједнице БиХ, Словеније, Хрватске, Албаније и других држава Југоисточне Европе.

Као почасни гост са руске стране у Београд долази Први заменик Министра индустрије и трговине Руске Федерације Глеб Никитин.

Међу предузећима и компанијама које ће се представити на сајму биће предузећа из разних региона Русије:Московске, Ростовске, Владимирске, Рјазанске области. Поменућемо само неке, јер за набројати све компаније потребно је прилично времена: „РЖД Интернешнл“, Ростсељмаш“, „Росијскије технологии“, „Русавто“, „Оптикенерго“, „ДИАС-Агро“, „Мосметрострој“, „Стројалијанс“, Вјаземска фабрика машина, „Сбербанк-Србија“, „Пегас-Агро“ и многе друге.

На сајму ће такође бити присутни и представници “ Хуманитарног центра Министарства за ванредне ситуације у Србији који се налази у Нишу.

Такође, на сајму учествују компаније из Републике Србије, као и представници пословних кругова Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Републике Српске и других држава Балканског региона.

Тродневни сајам Expo Russija- Serbija- 2017“ прилика да се склопе нови уговори и прошири сарадња између две братске земље.

Лола Ђорђевић,
Њузфронт