Путин: Москва се противи покушајима угрожавања међународних односа

16-03-2017 03:35:51 | | / vostok.rs |


Москва се противи покушајима угрожавања међународних односа, рекао је председник Русије Владимир Путин.

„Русија је против покушаја дестабилизације и ерозије међународних односа који су пуни хаотичних, све мање контролисаних проклизавања према ескалацији тензија у свету“, рекао је Путин на церемонији примања акредитива нових 18 амбасадора.

„Међународној ситуацији је заиста потребан опоравак. Потребна је уздржаност, мудрост и одговорност. Русија позива на заједничке напоре у борби против стварних проблема са којима се суочава међународна заједница“, рекао је руски председник.

Русија покушава да тражи компромисе у спољној политици, да слуша и чује своје партнере, као и да повећа сарадњу са свим земљама, додао је Путин.

„Свака држава има своје националне интересе, своју историју, своју визију модерног светског поретка. Дозволите ми да нагласим да се Русија односи према овоме са поштовањем. Иако промовишемо наше спољнополитичке приоритете и приступе, увек се трудимо да слушамо и чујемо партнере, узмемо у обзир њихово мишљење и ставове и стрпљиво покушавамо да пронађемо компромисна решења“, истакао је он.