Захарченко: Запослени у предузећима која су била у надлежности Украјине прешли су под управу ДНР

18-03-2017 10:11:08 | | / vostok.rs |


Сви запослени у предузећима која су била у надлежности Украјине прешли су под управу Доњецке Народне Републике, изјавио је лидер ДНР Александар Захарченко.

Раније су власти ДНР и ЛНР као одговор на транспортну блокаду украјинских екстремиста увеле спољну управу у предузећима која су у надлежности Украјине у Донбасу.

„Оно што је најважније је да су наше акције добиле подршку. Свих 100 одсто радника тих предузећа сами су написали изјаве и прешли да раде у Републику, а сви покушаји украјинске стране да се томе одупре су пропали“, рекао је Захарченко на оснивачком састанку Одбора за интеграције „Русија-Донбас“ који се одржава на Јалти.

Крајем јануара група бивших учесника војне операције у Донбасу, међу којима су били и посланици Врховне Раде Украјине, блокирала је на неколико места теретни и железнички саобраћај са територијом Донбаса која није под контролом Кијева. Они су навели да је, према њиховом мишљењу, целокупна трговина са самопроглашеним републикама незаконита и да целокупан трговински саобраћај представља кријумчарење.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут