Клинвецич: Мало вероватно да ће САД након доласка Трампа одустати од праксе „обојених револуција“

20-03-2017 09:31:56 | | / vostok.rs |


Мало је вероватно да ће САД након доласка Доналда Трампа на власт одустати од праксе „обојених револуција“, изјавио је заменик председника одбрамбеног комитета руског Савета Федерације Франц Клинцевич.

„Не мислим да ће позив америчких сенатора да се започне истрага о умешаности претходне администрације предвођене Бараком Обамом у унутрашње ствари одређених држава донети било какве резултате“, рекао је он.

Према његовим речима, чак и ако се узме у обзир сва ненаклоност Доналда Трампа према његовом претходнику, новоизабрани председник се не би усудио да објави било какву компромитујућу информацију.

„С обзиром на то да се не ради о појединим случајевима, већ о државној политици, мало је вероватно да ће одласком Барака Обаме било шта бити промењено“, истакао је Клинцевич.

Због тога, додао је, позив сенатора да се спроведе истрага може се протумачити као тест нове администрације колико Америка поштује право других држава на сопствени избор.

Група републиканских сенатора упутило је отворено писмо државном секретару Рексу Тилерсону са позивом да се истраже покушаји администрације Барака Обаме у мешање у изборне системе других земаља Европе, Африке и Јужне Америке путем финансирања одређених политичких партија.