Песков: Наводе Си-Ен-Ена не треба узимати за озбиљно

23-03-2017 01:41:40 | | / vostok.rs |


Украјина је постала земља са повећаним економским ризиком за инвеститоре, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Из угла Русије, али и многих других представника међународне економске арене, Украјина више није земља са атрактивном инвестиционом климом. Штавише, ради се о земљи у којој влада опасна инвестициона атмосфера што ствара велике ризике за инвеститоре“, рекао је он.

Песков је истакао да је увођење санкција руским банкама наноси штету не само руским кредитно-финансијским организацијама, већ и економији Украјине, али и директно украјинским пореским обвезницима.

Портпарол Кремља је прокоментарисао и наводе Си-Ен-Ена о томе да су сарадници америчког председника Доналда Трампа сарађивали са Русијом када је реч о објављивању информација које су против његове супарнице на прошлогодишњим председничким изборима Хилари Клинтон, рекавши да такве ствари не треба узимати озбиљно.

„У питању је још једна у низу информација која нема никакво покриће и коју не треба коментарисати. Такве оптужбе не треба узимати за озбиљно“, додао је Песков.

Песков се осврнуо и на одлуку Украјине да забрани руској представници на такмичењу за песму „Евровизије“ Јулији Самојловој улазак у земљу, рекавши да таква одлука наноси тежак ударац престижу тог такмичења.

„У питању је неправедна одлука и Кремљ се нада да ће она бити размотрена, те да ће руској певачици бити дозвољено да учествује“, закључио је он.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут