„Русија 1“ одбила даљинско учешће Јулије Самојлове на такмичењу за песму Евровизије

24-03-2017 08:40:30 | | / vostok.rs |


Телевизија „Русија 1“ одбила је даљинско учешће Јулије Самојлове на такмичењу за песму Евровизије, саопштила је телевизија.

У четвртак је Европска радиодифузна унија предложила телевизији „Русија 1“ да организује емитовање наступа Самојлове како би она ипак учествовала на Евровизији.


„Телевизија је поступила у потпуном складу са правилима Евровизије и изабрала учесника такмичења којег је регистровала ЕРУ и који остаје активан такмичар. Унија нема претензија према Јулији Самојловој. Према правилима Евровизије, држава-емитер треба да обезбеди свим учесницима ’могућност да добију улазну визу за време трајања догађаја‘. На тај начин одбијање уласка на територију Украјине Јулији Самојловој представља кршење правила такмичења“, истакли су на телевизији.


„Сматрамо да је чудна понуда за учешће на даљину и одбацујемо је, јер је очигледно у супротности са самим смислом догађаја, чије је строго правило живи наступ на сцени Евровизије. Верујемо да Европска радиодифузна унија не би требало да измишља нова правила за руског учесника 2017. и може да одржи такмичење у складу са својим правилима“, наводи се у саопштењу телевизије.