Чепурин: Пуно ствари нас везује и зато верујем да ће атмосфера на утакмици бити на високом нивоу.

25-03-2017 06:18:17 | | / vostok.rs |


Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин изјавио је да се радује што ће два народа на утакмици између Црвене звезде и московског Спартака још једном показати колико су блиска.

„Спартак има име које звучи поносно, као и Црвена звезда, а од скоро има фантастичан стадион у Москви. За Звезду зна већина људи у Русији, сам знак црвена звезда је познат, налази се на Кремљу. На неки начин, црвена звезда је симбол Кремља и симбол Русије. Мислим да је меч јако важан и веома занимљив, уживаћемо… Радује ме што је велико интересовање и што је у Београд дошло много навијача из Русије“, рекао је Чепурин за телевизију „Звезда“.

Он је поручио да су србски и руски народ одувек били блиски, а таква ситуација је и са навијачима Црвене звезде и московског Спартака.

„Наша два народа имају заједничку и пријатељску историју. Пуно ствари нас везује и зато верујем да ће атмосфера бити на високом нивоу. Црвена звезда је везана за Русију због много разлога који су вам познати, ’Гаспром‘ је спонзор Звезде, што је јако важно. И није зато ни чудно, када је председник Путин дошао на меч омладинаца Звезде и Зенита, да је у 51. минуту утакмица прекинута, а цео стадион скандирао: „Путине, Србине“, поручио је он.

Према његовим речима, Чепурин није очекивао онако дирљиву пажњу после погибије хора и балета „Александров“ и смрти дугогодишњег руског дипломате Виталија Чуркина.



„Видео сам да су србски навијачи посветили велику пажњу, било је веома емотивно. Живим 500 метара од стадиона Црвене звезде скоро сваког викенда слушам, могу да препознам резултат утакмице. Исто тако, битна нам је и репрезентација Србије и навијамо да се пласира на Светско првенство баш у Русији. Развијање наших веза ће потврдити и посета србског премијера Вучића Русији и његов састанак са Путином. Тамо ће се разговарати о привреди, политици, култури и доприносу спорта и љубитеља спорта. То ће такоде бити позитивно и добро“, закључио је Чепурин.

Утакмица између Црвене звезде и Спартака игра се вечерас од 18 сати на стадиону „Рајко Митић“.