Кадиров: Војна полиција војни полицајци показала храброст и високи ниво професионализма у Сирији

27-03-2017 08:39:12 | | / vostok.rs |


Батаљон војне полиције 71. моторизованог пука, који се вратио у Чеченију након тромесечне мисије у Алепу, поштено је извршио постављене задатке и помогао мировном процесу у Сирији, изјавио је чеченски лидер Рамзан Кадиров.

„Први пут у историји Oружаних снага Русије, батаљон војне полиције је употребљен ван територије наше земље. Током мисије, војни полицајци су показали храброст и високи ниво професионализма. Борба против међународног тероризма је актуелно питање националне безбедности. Ви сте поштено извршили постављене задатке и донели важан допринос успостављању мирног живота у Сирији“, рекао је Кадиров, обраћајући се полицајцима. Он је навео да су припадници батаљона у Сирији реализовали низ важних задатака и вратили се без губитака.

„Ви сте чували војне објекте, осигуравали безбедност сиријских цивила током спровођења хуманитарних акција, одржавали јавни ред и мир на улицама и трговима Алепа. То је био важан допринос успостављању мирног живота у Сирији“, рекао је Кадиров.

Током догађаја који је одржан на територији војног града Ханкала, начелник управе војне полиције Министарства одбране Русије Владимир Ивановски уручио је Рамзану Кадирову медаљу за заслуге у осигурању безбедности и поретка.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут