Председник Путин са премијером Србије о билатералним односима

27-03-2017 02:46:43 | | / vostok.rs |


Председник Путин се састао са премијером Републике Србије Александром Вучићем.

Разматрана је перспектива развоја руско-србских односа, посебно, повећавајући трговинску и инвестициону сарадњу између две земље. Поред тога, две стране су размениле мишљења о актуелним међународним и регионалним проблемима.

* * *

Путин: Добар дан, уважени премијеру! Веома ми је драго да Вас видим у Москви.

Желео бих да укажем да смо захваљујући нашим заједничким напорима успели мало да променимо ситуацију у трговини и економској сфери на боље.

У прошлој години је дошло до благог пораста, око два одсто у трговини. У исто време, захваљујући напорима ваше владе, овај резултат је остварен углавном захваљујући расту испорука из Србије у Русију. Раст снабдевања пољопривредних производа из Србије је негде око 40 процената.

Имамо добре и заједничке пројекте. Они се активно развијају, а посебно у енергетском сектору. Свакако ћемо данас о томе говорити.

И наравно, знам врло добро да ће се брзо одржати председнички избори у Србији. Ми смо уверени да ће се избори одвијати на највишем нивоу. Желимо успех у актуелној власти.

Али без обзира на то како се политичка ситуација буде развијала, не сумњамо да ће се односи између наших земаља развијати позитивно у духу пријатељства, као што су се развијали и обележили наше односе у последњих неколико година.

И наравно, ја бих јако волео да разговарам са Вама данас о ситуацији у региону, јер нам се чини да, према неким спољним карактеристикама видимо чак и нека погоршања. Хтео бих са Вама да попричам о томе

Добродошли.