Хејли: САД неће учествовати на разговорима о забрани нуклеарног оружја

28-03-2017 11:45:35 | | / vostok.rs |


САД и готово још 40 других земаља, укључујући Велику Британију и Француску, неће учествовати на разговорима, који почињу у Уједињеним нацијама, организованим с циљем постизања договора о споразуму о забрани нуклеарног оружја, изјавила је америчка амбасадорка у УН Ники Хејли.

Према њеним речима, нису створени услови како би се нуклеарно оружје забранило, између осталог због потеза Северне Кореје.

„Сви се водимо мишљу да ћемо једног дана изаћи и рећи да нам нуклеарно оружје више није потребно. Међутим, узимајући у обзир данашњу ситуацију то,нажалост, није могуће учинити“, рекла је она.

„Има ли овде иједне особе која би могла да поверује у то да је Северна Кореја сагласна да се нуклеарно оружје забрани?“, упитала је Хејлијева.

Подсетимо, администрација Доналда Трампа размишља да ли ће уопште потврдити као циљ своје политике – свет без нуклеарног оружја, изјавио је прошле недеље главни саветник Беле куће за нуклеарну политику Кристофер Форд.

Форд је рекао да ће ревизија нуклеарне политике преиспитати и питање – да ли је свет без нуклеарног наоружања реалистичан циљ.