Представљање Двери и Катене мунди у Бањалуци, Љубљани и Бечу

17-09-2014 02:00:17 | | Двери, фото: Баштионик/ mojenovosti.com |

Иван Костић и Бошко Обрадовић, чланови Старешинствa Покрета Двери, од 18. до 22. септембра посетиће Републику Српску, Словенију и Аустрију. То ће бити јединствена прилика да се на овим просторима представи Покрет Двери, као и издавачка кућа „Catena mundiˮ.

У четвртак, 18. септембра у 19 часова у сали 49 Правног факултета Универзитета у Бањалуци биће уприличена промоција књиге Ратка Парежанина „Гаврило Принцип у Београдуˮ, као и других књига у издању „Catena mundiˮ. Организатори су Савез студената Правног факултета, Удружење студената историје др Милан Васић, Србско сабрање Баштионик и Србско друштво Задужбина.

У петак, 19. септембра на посебној конференцији за медије у Бањалуци Двери ће представити свој политички предлог за осамостаљење Републике Српске и присаједињење Србији.

У субота, 20. септембра, у организацији Србског друштва Задужбина из Словеније биће уприличено свечано вече посвећено Гаврилу Принципу у Пословном центру Словенијалес у Љубљани (Дунајска цеста 22) са почетком у 19 часова.

У недељу, 21. септембра (на Малу Госпојину) представници Двери ће посетити најстарију српску цркву у Аустрији, храм Светога Саве у Бечу, и присуствовати празничној Светој Литургији. Време и место дружења у Бечу биће накнадно познато.

Сви заинтересовани за сусрет са представницима Двери у овом периоду, или организацију предавања у Бечу могу се јавити на dvericacka(at)gmail.com.