НАТО забринут због руског признавања докумената ДНР и ЛНР

31-03-2017 08:47:20 | | / vostok.rs |


"НАТО је забринут због тога што је Русија признала документе издате у непризнатим ДНР и ЛНР, као и увођење рубље тамо", рекао је генерални секретар НАТО-а.

„Данас су савезници НАТО-а позвали Русију да искористи свој значајан утицај на борце са циљем пуне имплементације обавеза и изразили озбиљну забринутост због признавања од стране Русије личних докумената које су издали сепаратисти, увођења рубље и одузимања предузећа“, рекао је Столтенберг новинарима после састанка Савета Русија–НАТО.

Председник Русије Владимир Путин средином фебруара је потписао указ о признавању у Русији докумената издатих грађанима Украјине и лицима без држављанства која бораве на територији појединих подручја Доњецке и Луганске области Украјине, до политичког решења ситуације у овим областима.

Ставови НАТО-а и Русије о ситуацији у Украјини и око ње и даље се знатно разилазе, додао је Столтенберг.

„Остале су јасне разлике у ставовима савезника НАТО-а и Русије о кризи у Украјини и око ње. То је било прво питање које смо разматрали“, рекао је Столтенберг новинарима.

Он је истакао да „безбедносна ситуација наставља да изазива дубоку забринутост, а нарушавање прекида ватре на истоку Украјине достигло је рекордни ниво“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут