Песков: Састанак Путина и Трампа би био добар за побољшање односа између две земље

01-04-2017 11:38:04 | | / vostok.rs |


Портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је у интервјуу за америчку телевизију Еј-Би-Си да би за побољшање односа између Русије и САД добро дошао састанак лидера те две државе.

„Мислим да би, ако би се два председника састала и разменила мишљења, ако одлуче да реше да желе да успоставе дијалог, тада постојала шанса да се побољшају наши билатерални односи“, одговорио је Песков на питање како би могли да се побољшају односи две државе.

Он смaтра да су односи између Русије и САД можда чак и гори него током Хладног рата.

Песков је додао да су руске власти апсолутно сигурне да су оптужбе о мешању у унутрашње ствари САД клевета, као и да су неосноване и лажне.

Новинарку Еј-Би-Сија је интересовало да ли ће позиви Владимира Путина да читају са његових уснама изазвати проблеме када се појаве нове информације о руском мешању у унутрашње ствари САД. Подсетимо, Путин је јуче на форуму „Арктик — територија дијалога“ негирао оптужбе на рачун руских власти: „Читајте ми са усана — не!“.

Песков је додао да ће наставити да саветује све Американце који оптужују Русију за мешање у унутрашње ствари САД да наставе да читају са усана руског председника.