Председник Путин честитао Вучићу

03-04-2017 11:23:12 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин честитао је Александру Вучићу победу на председничким изборима и изразио увереност да ће његов посао као шефа државе омогућити развој стратешког партнерства са Русијом, саопштила је служба за односе са јавношћу Кремља.

„Тако убедљива победа на изборима показује широку подршку вашим напорима, усмереним на решавање актуелних економских и социјалних задатака који стоје пред Србијом, као и на одржавање конструктивног, избалансираног спољнополитичког курса“, наводи се у телеграму честитке руског председника.

Путин је нагласио и да у Русији знају Вучића као „принципијалног присталицу јачања пријатељских односа између Русије и Србије“.

Руски лидер је изразио увереност да ће делатност Вучића на челу државе „омогућити даљи развој руско-србског стратешког партнерства за добробит братских народа двеју земаља“.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков је изјавио новинарима да Москви импонује победа Александра Вучића на председничким изборима у Србији, јер се он залаже за развој односа између две земље.