Дамаск: Израел покушава да подржава терористичке групе које су на нашој територији

04-04-2017 10:58:14 | | / vostok.rs |


Дамаск сматра да Израел подржава терористичке групе у Сирији и намерава да на сваку агресију одговори из Израела, изјавио је Спутњику сиријски амбасадор у Русији Ријад Хадад.

„У овом периоду Израел покушава да подржава терористичке групе које су на нашој територији. Чим Израел осети да терористичке групе слабе, он се одмах умеша и помогне им. Зато ћемо ми одговорити на сваку агресију Израела као што смо одговорили последњи пут оборивши један авион и оштетивши други. Ми ћемо урадити исто то, ако се то понови“, изјавио је амбасадор.

Израелска војска је 17. марта саопштила да је извела неколико ваздушних напада на сиријску територију. Напади су били праћени лансирањем неколико противавионских ракета на израелске војне авионе који су летели преко територије Сирије. Једна ракета наводно је пресрела израелски противракетни систем „Стрелу“. Међутим, сиријске власти тврде да су успешно обориле израелски авион недалеко од Дамаска.

Након инцидената, Израел је запретио да ће извршити нападе специјално за уништавање сиријске противваздушне батерије.

Израелско руководство је навело да су ваздушни напади усмерени на борбу против кријумчарења напредног оружја Хезболаху у Либану преко сиријске територије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут