Москва: Код Џонсона основно незнање о ономе што се дешава у Сирији

09-04-2017 10:17:32 | | / vostok.rs |


Одлука да се откаже посета британског министра спољних послова Бориса Џонсона Москви показује основно неразумевање Лондона за оно што се дешава у Сирији, наводи се у коментару Одељења за информације Министарства спољних послова Русије.

саопштило да је Џонсон одлучио да не иде у посету Москви 10. априла, како је и планирано, под изговором „фундаменталне промене ситуације у вези са догађајима у Сирији“.

„Судећи по Џонсоновим изјавама, он тренутно има друге приоритете — разматрање са партнерима из ’седморке‘ ситуације у Сирији и руске подршке Асадовом режиму. У питању је основно несхватање или незнање о ономе што се дешава у Сирији, о напорима Русије да реши кризу, као и принципијелном смислу дипломатије“, наводи се у саопштењу у вези са отказивањем посете.

Министарство спољних послова је нагласило да је било предвиђено да током посете Џонсона Москви стране разговарају о међународним проблемима и стању руско-британских односа, које је „у суштини британска страна довела до безизлазне ситуације“.

„Одлука о отказивању Џонсонове посете Москви још једном потврђује сумње у додатни значај разговора са Британцима, који о већини горућих проблема данашњице немају своју став и који немају стваран утицај на ток међународних послова и остају ’у сенци‘ својих стратешких партнера. Не сматрамо да је нама дијалог са Лондоном потребан више него њима“, закључује се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут