Озеров: Наш задатак је подршка оружаним снагама Сирије

10-04-2017 11:52:34 | | / vostok.rs |


Повратак на фрегате „Адмирал Григорович“ на Средоземно море је планиран и није повезан са америчким нападом на сиријску ваздухопловну базу, изјавио је председник Одбора за одбрану и безбедност Савета Федерације Виктор Озеров.

Раније је начелник Одељења за информациону подршку Црноморске флоте капетан прве класе Вјачеслав Трухачов изјавио да се фрегата Црноморске флоте „Адмирал Григорович“ 8. априла вратила у стални састав поморске флоте на Средоземном мору, након неформалне посете одреда бродова ратне морнарице Турске Новоросијску, на којем је учествовала на руско-турским војним вежбама.

„Такав брод не може да се врати за један дан. Ово премештање је планирано, ’Адмирал Григорович‘ пратио је ’Адмирала Кузњецова‘ и сада се вратио“, рекао је Озеров.

Русија не намерава да спроведе оружане акције са САД у Сирији, задатак руске авијације и руских бродова је подршка Сирији у борби против терориста, додао је Озеров.

„Русија не намерава да тамо спроводи оружане акције са Сједињеним Америчким Државама, наш задатак тамо је подршка оружаним снагама Сирије у борби против тероризма, и за то имамо мандат“, истакао је руски сенатор.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут