Италија против аутоматског продужења санкција Русији због Украјине

11-04-2017 06:07:29 | | / vostok.rs |


Русија треба да буде укључена у решавање сиријског сукоба, изјавио је шеф италијанске дипломатије Анђелино Алфано након састанка о Сирији на маргинама самита Г7, који се одржао у италијанском граду Луки.

„Русија не би требало да буде изолована… Напротив, Москва треба да буде што је могуће више укључена у процес политичке транзиције у Сирији“, истакао је Алфано.

Он је додао да су се учесници састанка сложили да војно решење сиријског сукоба није прави пут за излазак из кризе, а једини начин његовог разрешења је политички процес.

Италија је против аутоматског продужења санкција Русији у вези са Украјином, изјавио је италијански министар спољних послова на конференцији за новинаре после састанка шефова влада Г7.

„Што се тиче посткримског питања, украјинских питања, Италија се увек противи аутоматском продужењу санкција, јер их ми сматрамо инструментом који има други циљ — постизање мира и стабилности у тој земљи. У том смислу, сматрам да је став ’седморке‘ веома јасан и састоји се у подршци већ постојећим санкцијама“, рекао је он.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут