Отворен парк знања у Нишу уз подршку НИС-а

13-04-2017 06:43:04 | | / vostok.rs |


У оквиру програма „Заједници заједно“, компанија НИС подржала je изградњу Парка знања у Нишу чији је основни циљ промоција природних наука међу ученицима основних и средњих школа, као и свим грађанима Ниша.

Парк је смештен у оквиру Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, где су постављени наставни објекти попут „Паскаловог трона“ (факирова столица), “Архимедове бележнице“, „Магнетног тунела“ и „Галилејевог клатна“. Ове инсталације биће коришћене за организовање јавних часова за децу и ученике нишких предшколских установа и школа.



Изградњом „Парка знања“ наставници ће имати могућност да часове природних наука држе на занимљив и креативан начин, док ће се ученици кроз практичне задатке и демонстрацију упознавати са природним појавама. Овај простор за учење доступан је и свим заинтересованим грађанима који кроз игру могу да усвајају нова знања.



Свечаном отварању „Парка знања у Нишу“ присуствовали су представници компаније НИС, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, представници града Ниша, руководство Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, као и представници Центра за промоцију науке.

Као компанија чије је стратешко опредељење улагање у младе и њихово образовање, НИС је препознао значај овог пројекта и подржао га у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ са циљем да промовише науку и подстакне развој нових достигнућа у овој области. Подршком развоју младих генерација, у складу са слоганом „Будућност на делу“, НИС настоји да побољша услове живота локалних заједница у којима компанија послује.



НИС је прва компанија у Србији која је за свој допринос унапређењу квалитета образовања добила престижну „Светосавску награду“ коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије.