Лавров: Разговори са Тилерсоном помогли америчкој администрацији да боље схвати наш став

13-04-2017 07:06:46 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров оценио је као користан разговор са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном, који је одржан у среду у Москви.

„Разговори са Тилерсоном били су корисни и сматрам да су помогли америчкој администрацији да боље схвати наш став, а то је важно да би они формулисали свој приступ питањима у којима Русија и Сједињене Америчке Државе могу продуктивно да сарађују“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Москви.


Он је додао да до резултата разговора са америчким државним секретаром неће ускоро доћи, али су се стране договориле да воде дијалог.


„Резултата вероватно неће бити ускоро, али барем смо се у оперативном смислу договорили да успоставимо дијалог о низу важних питања“, казао је Лавров на конференцији за новинаре.


Руски министар рекао је да се то односи и на и попис проблема који је створила претходна администрација у билатералним односима, као и на механизме за имплементацију постојећих споразума у војно-политичкој области и на механизме који би приближили и боље схватили наше ставове о различитим регионалним кризама, пре свега о решењу сиријске кризе.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут