Песков: Путин је стрпљив и доследан у својим приступима у чекању када ће међународна стратегија постати јасна

15-04-2017 08:07:26 | | / vostok.rs |Перспектива састанка председника Русије и САД Владимира Путина и Доналда Трампа након састанка руског лидера са шефом дипломатије Русије Сергејем Лавровом и државним секретаром САД Рексом Тилерсоном није постала јаснија, изјавио је портпарол руског лидера Дмитриј Песков.

Он је саопштио да током састанка са Путином и Лавровом Тилерсон није представио никакве доказе о хемијском нападу у Идлибу.

„Нико није видео никаква документа. Врло скромно се помиње наводно постојање неких доказа“, рекао је Песков.

Коментаришући односе Русије и САД, портпарол председника Русије је рекао да Москва за сада не разуме стратегију нове америчке администрације, међутим Владимир Путин је стрпљив.

„Није ствар у државноим секретару, већ у администарцији у целини. За сада остаје утисак да нема разумевања међународне стратегије нове админситрације. Још увек се није завршио процес формирања ове администрације, без обзира на то што је већ прошло 100 дана. У овом случају, може се рећи да је председник Путин врло стрпљив и доследан у својим приступима и зато је прилично стрпљив у чекању када ће та међународна стратегија постати јасна“, рекао је Песков.

Руски председник је упознао своје колеге из ОДКБ-а о протеклом састанку са државним секретарем САД у Москви.

Он је додао да је услов за обнављање Меморандума Русије и САД о спречавању инцидената на небу изнад Сирије да Вашингтон не понови непредвиђене акције.

Песков је саопштио новинарима и да не искључује разговор лидера „Нормандијске четворке“ у блиској будућности.

„Ми не искључујемо могућност да шефови држава могу да донесу одлуку да у догледној будућности или у блиској перспективи разговарају у овом или у другом облику“, рекао је представник Кремља. Он није навео о којем формату контаката може бити говора.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут