Дамаск: Сарађујемо с нашим пријатељима и савезницима и настојимо да ојачамо оружане снаге

15-04-2017 08:40:54 | | / vostok.rs |


Дамаск не очекује нови напад САД на Сирију, изјавила је саветница сиријског председника Бусејна Шабан.

„Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров није потврдио такву могућност. Сарађујемо с нашим пријатељима и савезницима и настојимо да ојачамо своје оружане снаге да бисмо се супротставили сличним покушајима“, рекла је Бусејна Шабан одговарајући на питање новинара каква ће бити реакција Сирије уколико је Америка поново нападне.

Она је на конференцији за медије у МИА „Русија севодња“ рекла да сиријска влада не одустаје од преговора у женевском и астанском процесу, без обзира на напад САД.

„Ништа не одбијамо, сматрамо да је неопходно спровести истрагу оних догађаја о којима се говори. Не желим ништа да кажем ни у вези са женевском конференцијом, нити у вези с процесом у Астани“, рекла је Бусејна Шабан.

Према њеним речима, ракетни напад САД на Сирију и даља америчка агресија негативно ће утицати на међусиријске преговоре.

„Перспектива је сложена, амерички напад је веома озбиљна акција и агресија САД против Сирије, уколико буде настављена, отежаће положај сиријске владе (на преговорима у Женеви)“, рекла је саветница сиријског председника.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут