Избор најбољих посних јела у московским ресторанима

15-04-2017 07:33:15 | | Илустрација: ресторан Mushrooms/ vostok.rs |

Све већи број московских сладокусаца придржава се васкршњег поста, па се томе прилагођавају и престонички ресторани. При томе се труде да посна јела у менију не буду кулинарски монотона, а да је заиста тако видећете из приказа њихове понуде.

1. Специјалитет ресторана Christian–мус од авокада са соком од парадајза и киноом

Илустрација: ресторан ChristianИлустрација: ресторан Christian

У познатом московском хотелу„Радисон Ројал“(некадашња „Украјина“) ради ресторанChristian
, омиљен међу избирљивим престоничким гурманима. Али уколико посте, и они морају да одолевају кулинарским искушењима дуже од 40 дана. То више није тешко, посебно када постоји јело које лепо изгледа и веома је укусно, као што је изванредан мус од авокада укусно украшен мешавином танко сечене цвекле и тофу сира, послужен на кинои куваној у свеже цеђеном соку од парадајза.

2. Специјалитет ресторана Mushrooms – парадајз и шампињони у аспику

Илустрација: ресторан MushroomsИлустрација: ресторан MushroomsКорисно је знати да печурке садрже једнаку количину протеина као месо, и стога су добра и укусна замена за њега током васкршњег поста. У Москви је отворен нови ресторанMushrooms(„Печурке“), до кога можете доћи лаганом шетњом од метро станице „Пољанка“, а који своје име и целокупан мени дугује намирници која се често користи у руској кухињи. Ова лепа идеја смишљена је у компанији White Rabbit Family, а особеност ресторанаMushroomsје вегетаријанска варијанта традиционалног руског јела „холодец“ (месо у аспику). У верзији која се служи током поста за припрему се користе: парадајз, маринирани шампињони и корејски кимчи сос.

3. Специјалитет ресторанаOsteria della Piazza Bianca– лазање од плавог патлиџана, са пире кромпиром и парадајзом сушеним на сунцу

Илустрација: Osteria della Piazza BiancaИлустрација: ресторан Osteria della Piazza BiancaТешко је замислити да се у италијанском ресторану служи јело без млечних производа, меса или плодова мора, али је сналажљиви кувар локалаOsteria della Piazza Bianca, Италијан Салваторе Барбара, направио лазање, популарно јело из своје домовине, искључиво од посних намирница. Чак и највећи љубитељи меса уживаће у овом специјалитету од плавог патлиџана са пире кромпиром и парадајзом сушеним на сунцу.

4. Специјалитет паба Beer & Brut – „зрази“ од кромпира и печурки на штапићу

Илустрација: ресторан Beer & BrutИлустрација: пабBeer & BrutПабBeer & Brutу централној московској улици Покровка познат је по шампањцу, пиву, сиру, јелима од меса и рибе – а све то није дозвољено током васкршњег поста. Међутим, и у ових седам седмица православни верници и вегетаријанци могу да уживају у раскошном укусу и призору јела „зрази“ спремљеног од кромпира и гљива, послуженог у облику зеленог сладоледа на штапићу. После оброка гости могу да се препусте уживању које им пружа испијање шољице чаја, пошто је у Beer & Brut избор састојака за припрему овог напитка заиста богат.

5. Специјалитет ресторана „Винвуд“ – панакота од кокоса са сосом од малине и манга

Илустрација: ресторан VinwoodИлустрација: ресторан Vinwood


Можда је најтеже онима који посте, а љубитељи су слаткиша. Ако сте и ви један од њих, немојте очајавати. Идите право у„Винвуд“, на адресу Лењинов проспект 148/1, где ћете обрадовати своје чуло укуса, али и вида, одличном панакотом од кокоса са сосом од малине и манга.

Марија Стамблер,
Руска реч