Председник Путин честитао православним хришћанима Христово Васкрсење

16-04-2017 08:50:58 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин честитао је православним хришћанима и свих грађана Русије који обележавају Христово Васкрсење, саопштава прес-служба Кремља.

„Велики празник Васкрс има посебни морални значај, носи у себи вечну светлост вере, пуни људска срца радошћу, љубави, жеље да се чини добро. Васкршње службе које се по читавој земљи одржавају, упућују нас на вишевековне традиције предака, помажу да се учврсте у друштву непролазне духовне вредности и идеали“, наводи се у честитки шефа руске државе.Путин је честитао васкрс и партијарху Московском и целе Русије Кирилу.

„Са осећајем великог задовољства желим да обратим пажњу на креативан, заиста несебичан рад Руске православне цркве, представника других хришћанских конфесија који је усмерен на решавање важних социјалних проблема, јачање институције породице, васпитавање генерација која тек долазе, хармонизацију међурелигијских и међунационалних односа. И наравно, њихову велику улогу у очувању нашег богатијег историјског и културног наслеђа", наводи се у честитки руског председника.