Косачов Џонсону: Лепо је живети у илузији да од твоје земље зависи судбина света

17-04-2017 08:56:56 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Велике Британије изгубио је додир са реалношћу позивајући Русију да приступи „борби“ против терористичке групе ДАЕШ, с обзиром на то да је Русија једина или једна од ретких држава која се заиста бори против тероризма у Сирији, изјавио је председник Одбора за међународна питања Савета Федерације Русије Константин Косачов.

Министар спољних послова Велике Британије Борис Џонсон предложио је Русији да изабере „исправну страну спора“ и да се придружи западној коалицији у борби против ДАЕШ-а, написао је британски министар у чланку за „Телеграф“.

„Очигледно је да британском министру не подносе извештаје о Сирији. Иначе би знао да је Русија једина или једна од ретких земаља у свету која заправо помаже Сирији да се бори против терористичке напасти“, рекао је Косачов.

Или му реферишу, али их он игнорише, сматра руски сенатор. „Тако је лепо живети у илузији да се твоја земља налази у ’исправној‘ коалицији и да управо од ње зависи судбина света“, додао је он.

„У сваком случају, позив виси у ваздуху и остаје на савести самог министра који је, по свему судећи, изгубио додир са реалношћу, барем у случају Блиског истока“, закључио је Косачов.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут