Павић: Међународна заједница се директно мијеша у кампању

26-09-2014 06:36:47 | | СРНА/ mojenovosti.com |

Предсједник Демократског народног савеза /ДНС/ Марко Павић изјавио је вечерас у Приједору да се у посљедње вријеме међународна заједница директно мијешала у изборну кампању у Републици Србској и ставила на једну страну.


Он је новинарима у приједорском насељу Пећани изјавио и да међународна заједница води кампању која је непримјерена за било коју државу и за било коју земљу у свијету, те да је воје невладине организације и чак дипломатски кор "упрегла" да учествује у кампањи и да навија за једну страну.

"Мислим да је то погубно за БиХ, јер што год се странци више мијешају све мање ће бити БиХ - то је логично јер у народу расте отпор", оцијенио је Павић.

Он је истакао и да ДНС сматра да увијек треба пустити на слободу грађанима да они бирају власт која треба да их представља.

"Каква је власт, такви су и грађани и власт не може бити другачија од грађана, а нарочито не може бити по вољи странаца", сматра Павић.

Он је додао да ће то што се у овом тренутку ради утицати и на регуларност избора. "Тај се утицај неће осјетити на резултат избора, јер сматрам да ће Коалиција СНСД-ДНС-СП побиједити, али ће остати горак укус мијешања страног фактора у изборе у Б", рекао је Павић.

Према његовим ријечима, високи представник је све наметнуо - од преношење законодавне надлежности на БиХ и на крају треба да наметне и изборе.

"Очекујем да ће они до краја кампање схватити да се не треба на тај начин мијешати у изборе у БиХ и да нису наши грађани такви да не знају ко је за шта заслужан, да ли неко ради, да ли се неко бави криминалом и слично", нагалсио
је Павић.