Москва: Терористички напади у Сирији могући због неконструктивног приступа Запада

18-04-2017 08:30:42 | | / vostok.rs |


Москва осуђује терористички напад на колону избеглица који је извршен током викенда у Сирији и сматра да је он био могућ захваљујући неконструктивном приступу Запада у борби против тероризма, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

У суботу је аутомобил-бомба, за чијим се воланом налазио бомбаш-самоубица, експлодирао у близини аутобуса који су превозили у Алеп евакуисане становнике шиитских села Фуа и Кефраја у предграђу Идлиба. Евакуација се обављала према договору Дамаска са борцима који контролишу насеља. У нападу је погинуло више од 130 особа.

„Снажно осуђујемо варварски терористички напад на колону избеглица. Сматрамо да овај злочин мора да добије одговарајућу процену свих чланова међународне заједнице. Без сумње, овај инцидент је био могућ захваљујући неконструктивном приступу Запада у борби против међународног тероризма у Сирији. Недвосмислено испољавање политике двоструких стандарда представља акт америчке оружане агресије на суверену Сирију 7. априла. Због тога су се терористи охрабрили и поверовали у сопствену некажњивост“, наводи се у саопштењу руског Министарства.

„Са своје стране, Русија ће наставити да се одлучно бори против тероризма на сиријском тлу и помаже свим оним Сиријцима који су, без обзира на своје политичке симпатије, спремни за озбиљно проналажење мирног решења војно-политичког сукоба у Сирији и консолидовану борбу против терориста ДАЕШ-а, Нусра фронта и других“, истиче се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут