САД ће размотрити споразум о слободној трговини са Републиком Корејом

18-04-2017 10:17:28 | | / vostok.rs |


Сједињене Америчке Државе намеравају да размотре споразум о слободној трговини са Републиком Корејом, изјавио је потпредседник САД Мајк Пенс говорећи у Привредној комори.

Амерички потпредседник истакао је да постоји „превише препрека“ за амерички бизнис.

„Оно што је најзначајније јесте чињеница да се трговински дефицит САД са Јужном Корејом удвостручио од времена када је споразум ступио на снагу. То је тешка истина“, рекао је Пенс преноси агенција „Јонхап“.

Агенција истиче да су Пенсове изјаве у складу са изјавама председника САД Доналда Трампа да споразуми о слободној трговини, а посебно са Јужном Корејом, одузимају Американцима радна места.

Истовремено, Пенс је указао на позитивне аспекте споразума, као што је повећање обима билатералне трговине и инвестиција корејских компанија у америчку економију, али је поновио да је „потребно да будемо искрени о томе где се сада налазе трговински односи“.

Он је изразио наду да ће обе земље успети да ускладе трговинске односе за добробит „светле будућности народа САД и Јужне Кореје“ и обећао да ће споразум о слободној трговини доживети реформу у најскорије време.