Социјалисти очекују више гласова на изборима

27-09-2014 02:10:51 | | СРНА/ mojenovosti.com |

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је вечерас на Сокоцу да социјалисти на ове изборе излазе са снажним увјерењем и процјеном да ће од бирача добити већу подршку него на ранијим изборима.

Ђокић је истакао да се социјалистичка идеја на овим просторима прихвата и снажније подржава него у ранијем периоду.

"Република Србска је настала на идеји да морамо сами себи обезбиједити слободу и равноправност јер нам други нису допустили да слободно бирамо. Зато смо храбро окупљени тих 90-их година у свеопштем народном покрету створили себи оквир за слободу и равноправност, а то је Република Србска", рекао је Ђокић на предизборној трибини.

Он је истакао да у Србској не постоје разлике између странака када је ријеч о томе да ли желе просперитетнију Републику, али да су различити начини како доћи до тог циља.

Према његовим ријечима, у Србској се сваке године повећавају издвајања за пензије, а пензионерима се гарантује исплата примања.

"Треба увести порез на оно што представља луксуз, а не на храну и остале најнеопходније потрепштине", поручио је Ђокић.

Он је упозорио да, уколико БиХ у наредне двије године буде иста каква је тренутно - нефункционална и компликована, онда се мора отворити питање њеног статуса и будућности.