У размени ватре у Паризу погинуо један полицајац

21-04-2017 08:07:50 | | / vostok.rs |


У размени ватре у Паризу погинуо је један полицајац, док су два тешко рањена, саопштило је француско Министарство унутрашњих послова. Један нападач је ликвидиран. Француски председник Франсоа Оланд је уверен да је у питању терористички чин. ДАЕШ преузео одговорност за напад.

„Починилац напада на Јелисејским пољима у центру Париза је Абу Јусеф, Белгијанац и он је један од бораца Исламске државе“, наводи се у саопштењу, преноси АФП.



Портпарол министарства Пјер Анри Бранде изјавио је да је још рано рећи шта је био мотив напада. Противтерористичка канцеларија француског тужилаштва отворила је истрагу о инициденту.

Како јавља Ројтерс, позивајући се на документ у који је имао увид, француска полиција издала је налог за хапшење другог осумњиченог за пуцњаву.

У налогу за хапшење пише да је осумњичени стигао у Француску возом из Белгије.

Раније је објављено да полиција верује да су у пуцњави учествовала најмање два нападача, од којих је један убијен.

Очевици су саопштили да је нападач пуцао из аутомата, могуће из калашњикова. Он је познат француској полицији, јавља Ројтерс.

Полиција позива да се избегава ово подручје. Затворене су две станице метроа које се налазе у близини места напада. У владиним органима претпостављају да су у нападу учествовале две особе.

Како пише „Фигаро“, други нападач је у бекству.

Мотив напада засад није познат. Постоји могућност да се ради о обичној пљачки.

Председник Француске Франсоа Оланд је сазвао хитну седницу због догађаја.


Напад се десио три дана пре првог круга избора за председника Француске.