ДФ организује анти-НАТО протест на Цетињу

21-04-2017 08:49:47 | | фото: IN4S/ vostok.rs |


Демократски фронт организоваће наредног петка протест на Цетињу, поводом сједнице крњег црногорског парламента на којој је најављено доношење одлуке о уласку у НАТО.

Демократска Црна Гора и Демос неће учествовати на анти-НАТО протестима које ДФ најавио за 28. април.

Челници Фронта упутиће званичан позив осталим опозиционим партијама, које траже расписивање референдума о НАТО-у, да дођу на протесте.

“До сада се остатак опозиције само декларативно бавио питањем НАТО-а, остављајући нама да преузмемо сав терет. Сада очекујемо да на Цетиње дођу сви њихови посланици и придуже нам се, и сваки изостанак или евентуално слање само партијских активиста сматраћемо издајом. Вријеме је да се јасно покаже ко је против тога да се о НАТО-у одлучује у Скупштини”, казао је један од саговорника “Вијести”.

Lekic Becic Rakcevic 024 ДФ организује анти НАТО протест на Цетињу, Бечић и Демос не долазеИз Демократске Црне Горе казали су да неће доћи на Цетиње, већ ће организовати протесне скупове у Котору и Херцег Новом. Из Демоса су поручили да неће учествовати на једнопартијским манифестацијама, док су из Социјалистичке народне партије казали да ће “увијек бити са народом”.

Демократски фронт је анти-НАТО протесте најавио за 28. април, када би црногорски парламент требало да потврди Сјеверноатлантски уговор којим Црна Гора и званично потврђује да постаје дио алијансе. Предсједник Скупштине Иван Брајовић одлучио је да се сједница због свечаног карактера одржи на Цетињу.

Slaven Radunovic ДФ организује анти НАТО протест на Цетињу, Бечић и Демос не долазеИстичући да ће то отежати организацију скупа, један од саговорника “Вијести” рекао је да у Фронту још разматрају могуће сценарије. “Битно је да дођемо у што већем броју и покажемо да се одлука о учлањењу не може донијети без консултације са грађанима. Због тога је долазак на скуп историјска обавеза за опозицију”, казао је он.

Функционер ДФ-аСлавен Радуновићрекао једа је сједница заказана на Цетињу како би што мање грађана дошло на протесте.

“То је компилковано, прво што је Цетиње иначе врло лоше саобраћајно повезано са остатком Црне Горе, нарочито у односу на сјевер, али посебно сада када су затворени тунели, путеви. Мислим, све је то неко радио са намјером. Да се побјегне од овог трга у Подгорици, јер је ДФ заказао протесте за сваки дан сљедеће недјеље, да се не би десило да немамо заказан протест”, казао је Радуновић.

ИН4С