Јапан ће наставити да одржава близак ниво односа са САД због претњи Северне Кореје

24-04-2017 09:21:01 | | / vostok.rs |


Јапански премијер Шинзо Абе изјавио је да ће Јапан наставити да одржава близак ниво односа са Сједињеним Америчким Државама због претње коју представља Северна Кореја.

Јапан ће наставити да одржава блиске односе са САД због претње коју представља Северна Кореја, изјавио је јапански премијер Шинзо Абе.

Раније у току дана, Абе је телефоном разговарао са америчким председником Доналдом Трампом. Према извештајима медија, лидери двеју држава су се сложила да предузму потребне кораке како би зауставили „провокативне акције“ Пјонгјанга.

„Због нуклеарног и ракетног програма, Северна Кореја представља веома озбиљну претњу међународној заједници, као и безбедности наше земље“, рекао је Абе. Према његовим речима, од недеље се у западном делу Тихог океана одржавају заједничке војне вежбе у којима учествују амерички носач авиона „Карл Винсон“ и снаге јапанске морнарице.

„Наша земља ће одлучно одговорити (на севернокорејске претње) одржавањем блиске сарадње са Сједињеним Америчким Државама, као и високим нивоом обазривости“, рекао је Абе после разговора са Трампом, преноси телевизија НХК.