CNN из Градишке

01-02-2013 01:15:00 | Независне | Д.Б. / ФОТО : baljalukalive |

Телевизијско тржиште Босне и Херцеговине однедавно је богатије за још једну ТВ станицу - ЦНН. Не ради се, међутим, о најпознатијој свјетској ТВ мрежи, већ телевизијској станици из Градишке, која је, упркос плагијаторском називу, добила дозволу локалног суда, али и Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ.

(cnn-rs.com)На питање како је могуће да је та ТВ станица добила одобрење упркос туђем називу, у РАК-у су казали да дозволе издају на основу судског рјешења о регистрацији, што је ЦНН из Градишке и имао.


"Суд је тај који одобрава или не одобрава назив, а ми без ваљане судске документације не издајемо дозволу", казали су у РАК-у, додајући да се ова телевизијска станица у проширеном називу зове Централне националне новости.


Иако је у дозволи за емитовање наведено да је директор и главни и одговорни уредник ЦНН-а Анђела Перић, иза овог ТВ пројекта, како преноси "Аваз", стоји контроверзни Винко Перић, директор телевизије Виком. То доказује и исти контакт телефон Викома и ЦНН-а, што је наведено да на интернет страницама ових телевизија, али и у дозволама РАК-а. Перићеве фотографије, такође, постављене су и на страници ЦНН-а, пише "Аваз".


Перића је 2008. године, непосредно уочи локалних избора, ЦИК БиХ скинуо с изборне листе и казнио га са 10.000 КМ, а РАК је телевизији "Виком", чији је Перић власник одрезао казну од 20.000 КМ због емитовања контроверзног спота у којем се осим њега појављује и двојник доктора Драгана Дабића, алијас Радована Караџића.