Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Ф1:Фетел добио нови болид

Ф1:Фетел добио нови болид

03-02-2013 04:27:00 | | dailymail.com / Б.А. / ФОТО: redbull |

Екипа Ред Була представила је у свом сједишту у Милтон Кејнсу нови болид за 2013. годину. Главни циљ и ове сезоне је наставак Фетелове доминације.

Послије највећих конкурената Мекларена и Ферарија, и Ред Бул је представио нови болид за ову годину под називом РБ-9. У овој екипи се надају да ће ново возило бити довољно квалитетно да им у жестокој конкуренцији донесе и четврту узастопну титулу. На болиду су направљене незнтне промјене, прије свега естетске природе.

Тим са базом у Милтон Кејнсу су постао је доминантан у Ф1 поседњих сезона захваљујући првенствено првом возачу, Себстијану Фетелу, који је тиму донио три узастопне титуле у протекле три сезоне.

Други најзаслужнији човјек за одличан пласман Ред Була је њихов  главни дизајнер и шеф техничког сектора Адриан Њуи, који је конструисао и РБ-9. Он је на представљању РБ-9 болида изјавио да ће ова сезона бити много неизвјеснија јер су и други тимови конструисали одличне болиде, и самим тим повећали конкуренцију.

"Посао је био много тежи зато што нема правих великих промјена правила за ову годину, а ово ће уједно бити пета сезона од великих које су уведене 2009. године. Ситуација се доста мијења, може да се види колико је конкурентна Формула 1 сада у ствари, пошто смо имали осморицу побједника прошле сезоне", рекао је Њуи.

Нови болид ће први провозати Марк Вебер у уторак на тест стази у Херезу.