Ко то има срце у глави?

26-01-2013 09:59:00 | | М.И. |

Јесте ли се некада запитали која животиња не повраћа,ко не може да погледа у небо или које особе су најсрећније на свијету?У наставку прочитајте занимљиве чињенице које можда нисте знали о стварима које вас окружују.

Многи од нас са запрепашћењем прате Гинисову књигу рекорда и разне вратоломије из људског живота,које нас понекад оставе без даха.Медјутим постоје и многе констатације које нам нису познате.Да ли сте знали да зец трчи брже узбрдо,него низбрдо?Или да је свињама физички немогуће погледати у небо?Можда се изненадите колико знате,односно не знате о следећим стварима.

1.Укупна маса свих мрави на свијету је већа од укупне масе људске популације.2.Шкампима је срце у глави.3.Немогуће је кихнути отворених очију. 4.Бубашваба може живјети девет дана без главе,прије него што умре од глади. 5.Слонови су једине животиње које не могу скакати(срећом). 6.Дешњаци живе у просјеку 9 година дуже него љеваци. 7.Немогуће је језиком дохватити свој лакат. 8.Коњи не могу повраћати. 9.Ако покушате задржати кихање,можете проузроковати пукнуће крвне жиле у глави и врату  и умријети. 10.Дјеца се насмију око 400 пута на дан,док се одрасли у просјеку смију само 15 пута дневно. 11.Најјачи мишић у тијелу је језик. 12.Постоји око 2000 врсте комараца. 13.Више од 50% људи никада није обавило телефонски разговор. 14.Црв има пет срца. 15. 75% људи који ово читају покушавају дохватити језиком свој лакат.