Најбизарније ствари које су пале с неба

13-02-2013 07:14:00 | | еТрафика |

Урбане легенде свједоче о бројним необичним стварима које су пале с неба, а знате ли које су међу бизарнијима?

1. Човјек

У септембру прошле године у лондонску четврт Мортлаке пало је тијело тада неидентификованог мушкарца. Полиција је прво мислила како је мушкарац био жртвом убиства, но поближим прегледом озљеда схватили су како су оне настале дугим падом. Истрага је убрзо открила како се младић сакрио у пртљажни простор авиона који је слијетао на аеродром Хеатхроw. Мушкарац је дуго потом био тема многих свјетских медија.

2. Смрзнуте фекалије

2008. године једна становница Цалгарyја спремала се за одлазак на спавање кад јој је кроз кров купаоница пао големи комад смрзнутих фекалија. Осим очитог проблема, хрпе фекалија у кући, додатни проблем је био и урушени кров и зидови. Власти су потврдиле како су фекалије пале из авиона који је пролазио изнад Цалгарyја. Ако је вјеровати урбаним легендама ово није био изоловани случај.

3. Псић

Седмогодишњи Таyлор Цаллаwаy играо се у дворишту са својом баком када је с неба пао – псић. Таyлор се повеселио како му је с неба пао управо онај дар који је пожелио за рођендан, но показало како му је тај дар послао један соко који је га је однио из неког другог дворишта. Пад у Таyлорово двориште псићу је заправо спасио живот те он сада живи с њима као омиљени кућни љубимац.

4. Сирово месо

У октобру прошле године Цассие Бернард из Виргиније за вријеме јахања пао је комад сирове пилетине на главу. На тло је пало још неколико комада меса, а за овај догађај нико никада није преузео одговорност. Прво се сумњало у локалну фабрику хране па на локалну фарму, но и једни и други занијекали су повезаност с месом које пада с неба. Локалне власти за овај чин су оптужиле галебове који су однекуд ‘мазнули’ пилетину и бацили на Цассие.

5. Живи морски пас

У октобру прошле године на голф терен у Цапистрану у Цалифорнији с неба је пао омањи морски пас. На срећу, на том терену није било никога при паду морског пса, а пронашао га је један запосленик рекреацијског центра. Објашњење за морског пса у зраку дали су стручњаци. Будући да је на његовом тијелу уочено неколико рана вјерује се како га је из мора зграбила нека велика птица па јој је испао изнад голф терена. Јесмо ли споменули да је морски пас након свега што је прошао и даље био жив?

6. Крава

У новембру 2007. године брачни пар Цхарлес и Линда Еверсон возили су се Wасхингтонском аутоцестом када им је из ведра неба на кров аутомобила пала 300 килограма тешка крава. Цхарлес и Линда остали су, за дивно чудо, неозлијеђени. На мјесто пада краве ускоро су дошли и полицајци те ветеринари који су краву морали еутаназирати. А како се крава нашла у зраку? Наводно је побјегла с оближње фарме те одлутала до литице у близини аутоцесте с које је некако пала равно на кров брачног пара Еверсон.

7. Хрпе црва

Прије 5 година Американка Елеанор Беал на путу до посла примијетила је необичне смеђе куглице како падају с неба. Како би схватила што се тачно догађа приближила приближила се смеђим куглицама и схватила како се ради о хрпама запетљаних црва. Како су се створили на небу не зна нико, а најближе објашњењу су дошли неки научници који тврде да је овај феномен вјероватно повезан с изљевом воде неколико километара даље, но како су доспјели у зрак и даље нису објаснили. Да све буде још чудније, овако нешто се није догодило само тада. У априлу 2011. године један професор тјелесног у Шкотској свједочио је, заједно са својим ученицима, готово идентичној појави.