Највјернији навијач Бајерна у РС

29-01-2013 02:00:00 | | Драшко Бабић / ФОТО: Драшко Бабић |

Предраг Томаш, деветнаестогодишњи студент социологије из Градишке је највећи Бајернов фан у Републици Српској. Своју љубав је открио у 5 разреду основне, а данас има велике планове како би популаризовао овај клуб.

Играјући видео-игрице често је узимао један клуб, за њега тада непознат и тотално небитан. Волио је једног играча у њему, Оливера Кана. Сваки дан га је све више занимао тај клуб, а љубав је убрзо прерасла у страст. Послије школе је трчао како би стигао да види резултате утакмица у њемачкој лиги. Како каже у то вријеме га нико није разумио, доста га је људи гледало чудно, а сви су се надали да ће то проћи с временом.

То се није десило, љубав према Бајерну је сваки дан све више расла, постала је инспирација за живот, спортски дух, игра, маса навијача и побједе које је низао су све више доприносиле томе.
Како је вријеме пролазило, окружење је увидјело да то неће убрзо проћи, те му је тетка из Минхена почела набављати сувенире клуба.

„Сваки пут сам добијао нешто друго, јастук, дрес, постељина, шал, захвалан сам тетки, а поготово што ме разумије“ истиче Предраг.
Убрзо је и соба добила боје Бајерна, на зиду је осликан вјероватно највећи Бајернов грб у РС у приватном власништву. На то је посебно поносан овај младић.

Данас породица и пријатељи и даље чудно гледају на то све, али су се ипак помирили са том чињеницом и од њих свију има подршку.

„Моја садашња дјевојка ме подржава у томе, те често са мном прати и коментарише утакмице“ наглашава Томаш.

Такође нам је открио да ради на томе да популаризује овај клуб код нас и да има и планове за будућност.

„Са мојим пријатељем, такође навијачем Бајерна из Београда, смо основали фан клуб за навијаче овог клуба из Србије и РС. Наш фан клуб је официјално признат од гласноговорника Бајерна“. Поносно истиче овај младић.

Такође на љето је планирао да први пут посјети Алианц арену, те испуни свој сан. Преко фан клуба се труде да организују окупљања навијача и путовања на важније Бајернове утакмице.

На крају смо га питали шта мисли о доласку новог тренера Гуардиоле у Бајерн?

„ То је мач с двије оштрице. С једне стране садашњи тренер ради одличан посао и Гуардиола није баш провјерен тренер. С друге стране Гуардиола ако буде успјешан као у Барселони, створиће незаустављив Бајерн“.