НБА: Рос побиједио у закуцавању, Ирвинг најбољи шутер

17-02-2013 01:58:00 | | Г.М./Фото: bleacherreport.com |

Кошаркаш Торонто Репторса Теренс Рос побједник је такмичења у закуцавању које је одржано протекле ноћи у Хјустону у оквиру "Ол-стар" викенда док је у такмичењу шутирања тројки најбољи био плејмејкер Кливленда Кајри Ирвинг.

Протекле ноћи на "Ол стар" викенду одржала су се три такмичења. Свакако је најзанимљивије било оно у закуцавању гдје је побједу однио руки Теренс Рос испред Џеремија Еванса из екипе Јуте Џез. Поред њих, у овом такмичењу још су учествовали Џералд Грин из Индијане, Џејмс Вајт из Њујорка, Ерик Бледсо из Клиперса и Кенет Фарид из Денвера, али они нису импресионирали шесточлани жири па су се у финалу нашли Рос и Еванс да би на крају побиједио играч Торонта.

У другом такмичењу, шест кошаркаша је учествовало у шутирању тројки, а побиједио је плејмејкер Кливленд Кавалирса, сјајни Кајри Ирвинг који је у финалној серију био бољи од кошаркша Сан Антонио Спарса Мета Бонера. У такмичењу вјештина побједу је однио руки Портланда Дамиен Лилард који је у најкраћем року прошао задани полигон.

На крају вечери одржан је и популарни "Shooting Stars"  у којем је задатак постићи кош са шест различитих позиција на терену. У томе су се најбоље снашли Крис Бош, кошаркашица Свин Кеш и легендарни Доминик Вилкинс па су на крају и побиједили.