Метал вече у Дом омладине

Публика поручила: "Метал није мртав"

02-02-2013 06:15:00 | | Борислава Живковић |

У оквиру "Метал вечери", која је одржана синоћ у бањалучком Дому омладине, наступила су четири бенда: Downcast, Charna, Preborn, а најбољи утисак је оставио бенд My Last Suicide.

Свирка  заказана за 21 час окупила је стотињак љубитеља метал звука много раније. Журка је почела још испред Дома омладине гдје су се фанови али и чланови бендова дружили уз пиће и добру атмосферу.

На бину су први изашли чланови бањалучког бенда Dawncast који су „раздрмали“ окупљене „металце“ ауторским радовима али и обрадама пјесама групе Alice in Chains, које су публици биле добро познате.

Звијезде музичке емисије Попрокаут,  бањалучки heavy metal/hard rock бенд Charna својим наступом довео је атмосферу до усијања изведбом култне пјесме „10 година“ групе Ритам Нереда.

Судећи по реакцијама публике, дефинитивно најбољу атмосферу направио је бањалучки melodic/death metal бенд My Last Suicide, чије наступе је публика такође могла видјети у емисији Попрокаут на РТРС-у.

На крају вечери на бину су изашли чланови добојског trash/deth metal бенда Preborn. Иако је њихов наступ почео релативно касно, подршка публике ни за овај бенд није изостала.

"Метал живи и треба да живи!“  Потврдили су то и малобројни, али громогласни узвици највјернијих „металаца.“