Крвопролиће у Украјини: Немци наручили срца и бубреге живих људи

02-10-2014 01:35:21 | | СРБИН.ИНФО/ mojenovosti.com |

Црно тржиште унутрашњих органа у Европи и Америци одавно се попуњава на рачун Украјине, а масовне гробнице на подручју Донбаса са телима из којих су извађени витални органи само потврђује ова сазнања.

Довољно је погледати огласе на локалним сајтовима. Донори су тражени међу социјално најмање заштићеним слојевима становништва. У току лета, у јеку казнене операције Кијева, приликом преношења остатака војника на истоку, испоставило се да је део тела без унутрашњих органа.

На интернет је доспјела преписка Сергеја Власенка, адвоката некадашње премијерке Јулије Тимошенко, и немачког лекара Олге Вибер. Било је речи о продаји органа младих војника у немачке клинике. Постојала је чак конкретна наруџбина – 17 срца, 50 бубрега, пет плућа. Посебно је забежена молба да се органи узимају од живих, а не мртвих људи. Иначе, “роба” није квалитетна.

За бубрег се нуди 200 хиљада евра. Рат је постао могућност да се “бизнис” учини профитабилнијим – наводе руски медији.Да су на истоку Украјине деловали “црни трансплантолози” потврђују и посматрачи ОЕБС-а. За истраживање узрока и околности узимања органа требало би да буде формирана специјална комисија, уз укључивање међународних експерата.

Донбас, раније рударски крај Украјине, данас је заузет другим ископавањима. За неколико недеља колико је прошло од склапања примирја између Кијева и проруса, на истоку земље, тамо где су били одреди армије и Националне гарде, пронађено је неколико масовних гробница.

Тела мушкараца и жена, обучених и голих, са везаним рукама и траговима од метака – једноставно су бачена на гомилу и посута земљом. До сада је пронађено више од 400 лешева.

Када су антикијевске власти из Доњецка и Луганска приступиле ексхумацији тела, пронађени су још страшнији детаљи злочина украјинских снага безбедности. Ископана су тела са распореним стомацима без унутрашњих органа. Свједоци тврде да су заробљене становнике заузетих територија Донбаса неки “безбедњаци” предавали хирурзима – месарима. Они су испуњавали наруџбине, а одрађени “материјал” – убогаљене људе војници би докрајчили пуцањем у главу.

Устаници су често налазили покретне болнице са хируршким интрументима и специфичним медицинским средствима. У тим окрузима забележен је велики број несталих становника.