Србска труба ће прославити Дан Победе у Москви

05-05-2017 05:54:55 | | / vostok.rs |

Дејан Лазаревић и његов трубачки оркестар, вишеструки победници чувеног Сабора трубача у Гучи ових дана ће отпутовати у Москву да би наступили на Паради Победе 9. маја и на тај начин одали пошту херојима наших народа који су се борили против фашизма. Дејан Лазаревић је дао ексклузивни интервју дописници „Руске речи“ Катарини Лане.


Катарина Лане:Дејане, како сте одлучили учествујетена Паради Победе у Москви

Дејан Лазаревић:Нама је част да учествујемо на Паради Победе против фашизма. Ми потичемо из Ужичког краја који је једини био слободан од фашизма за време Другог светског рата. Ја сам увек пратио пренос Параде кад год је био. Још увек немам тачне информације у ком делу Параде ћемо учествовати, али за мене је то несвакидашње. Како год да буде, ми ћемо дати све од себе.

Катарина Лане:За Русе је Дан Победе празник са сузама у очима. Да, то је победа над фашизмом по цени живота наших очева. Како ви доживљавате тај дан?

Дејан Лазаревић:Верујте ми, ја сам се сад најежио кад сте то споменули. Ми смо словенски народи и пуно смо оба изгубили у том рату. Ова победа је велика част за руски народ!@dejanlazarevic.orkestar

@dejanlazarevic.orkestar

Катарина Лане:Шта планирате да изведете на Паради?

Дејан Лазаревић:
Ми ћемо се прилагодити атмосфери. Ми знамо и веселих песама и свираћемо неке од њих: Калинка-Малинка, Волга-Волга, Рјабинушка и остале. А знамо и тужних песама. Добро знамо шта та парада значи. Свираћемо и неке маршеве који и нас асоцирају на губитке.

Катарина Лане:
По чему су наши људи, Срби и Руси слични?

Дејан Лазаревић:
Ми увек имамо наду да идемо напред без издаје. Без обзира колико је тешко дижемо главе и ослањамо се једни на друге.

Катарина Лане:
Ваш је оркестар веома млад и има пуно неожењених мушкараца. Кажу да Срби цене Рускиње због њихове лепоте. Али те су жене одиграле велику улогу у Другом светском рату, бориле се и подржавале руске мушкарце. Као и ваше српске жене.

Дејан Лазаревић:
Има тих хероина! Оне то раде и из ината кад је у питању неправда. Ми ћемо на овој паради показати какву браћу имају Руси у Србији.КАТЕГОРИЈЕ