У Ирској убијена песникиња Ен Клујсенар (Anne Cluysennar)

05-11-2014 04:50:44 | | / mojenovosti.com |

Ирска полиција је открила идентитет старије жене која је на зверски начин убијена у ирском градићу Уску. То је списатељица и песникиња позната у Уједњеном краљевству по имену Ени Џексон.

Беживотно тело 78-годишње жене нађено је у субору у њеном дому на Вентвуд Роуд код Ланрисанта у војводству Уск у Ирској.

Полиција је у уторак ујутру задражала 48–годишњег мушкарца осумњиченог за њено убиство, а претходно саслушање је обављено исто вече у магистрату у Њупорту.

Ени Џексон, која је широкој публци била позанта под псеудонимом Ени Клујсенар (Anne Cluysenaar) рођена је у Белгији, али је скоро цео живот провела у Ирској где је стекла и образовање у Тринити -колеџу у Даблину, а студирала је на универзитету у Единбургу.

Била је секеретарица удружења писаца грофовије, уредник за поезију у локалном издавачком предузећу, а предавала је и на Велској академији.

Академски кругови и њене колеге су дубоко ожалошћене сазанавши о начину на који је отишла из живота песникиња Ени.

Предсатвница прес службе Академије је поводм тог трагичног губитка изјавила:

„Њен епохални допринос националној културу је немогуће оценити .У овом тужном часу све наше мисли су окренуте ка породици Ени.“

Ричард Вилијамс, главни инспектор полицијске станице у Вентвуду је изјавио да у овом моменту чине све што је у њиховој моћи како би се расветлиле и најмање околности убиства списатељице.Након обаљене детаљне патолошко -анатомске експертизе, биће утврђен тачан узрок смрти Ени Џексон.Инспектор је сигуран да узрок смрти није ни у каквој вези са профсионалном делатношћу песникиње.Он је такође рекао да је осумњичени задржан у притвору и да је иразио спремност да сарађује са истражним органима.

Истрага, међутим, још није завршена и наставља се испитивањем свих околности узрока смрти популарне ирске пеникиње,

Бранко Ракочевић