НАТО „пријатељи“ протерали пола милиона Срба са својих огњишта

04-08-2017 01:12:31 | | / vostok.rs |

Уништена Република Србска Крајина, разорена Република Србска, разорена СР Југославија, отето Косово...


Под НАТО чизмом протерано је око 500.000 Срба са својих вековних огњишта. НАТО је у том варварском походу у размаку од пет година извршио и агресију на тадашње три српске земље: Републику Српску Крајину (протерано око 250.000 Срба), Републику Српску (протерано око 150.000 Срба) и СР Југославију (протерано око 200.000 Срба).

У исти мах НАТО је уништио Републику Српску Крајину, разорио Републику Српску, разорио СР Југославију и отео српску покрајину Косово.

Република Србска Крајина

Први НАТО поход на Србе десио се у Републици Србској Крајини, и то у неколико наврата, бомбардујући положаје Војске Републике Српске Крајине, као увертиру за акцију хрватске војске под називом „Олуја“. НАТО је учествовао као подршка хрватским снагама у многим операцијама и пре и током „Олује".


Након заустављања хрватско-муслиманског сукоба и потписивања Вашингтонског споразума, почела се припремати
Олуја. Септембра 1994, Хрватска је уз одобрење Стејт департмента, потписала уговор под именом „Демократски транзициони програм“, с америчком војно-консултантском компанијомMPRI“.Према овом споразуму, амерички генерал Карл Вуоно са својим сарадницима је интензивно радио на обуци хрватске војске и официра.У исто време НАТО оружје за хрватску војску се допремало са свих страна, како авионима тако и из правца Мађарске.

Дана 4. августа 1995. године у 4 часа после поноћи,НАТОваздухопловне снагеу координацији са хрватским снагама започеле су акцију „Олуја“ бомабардујући положаје Војске Републике Српске Крајине,пар сати пре почеткакопненог напада хрватских снага, а са циљем протеривања србског становништа.

У заједничкој операцији са НАТО-ом,хрватске снаге су кренуле укопнени нападса више од 138 хиљада војника, 350 тенкова и са око 20 авиона. Авиони НАТО су изводили операције у ваздуху, координисане са хрватским снагама, уништавајући српске положаје и ракетно-радарска средства,средства телекомуникације и све друге војне објекте.

У исто време, води сеснажна антисрбска пропагандна кампања од стране НАТО-а и западних земаља да би се светка јавност одвратила од дешавања у РепублициСрпскојКрајини.
Уто време се појављују и "сателитске"НАТОфотографије око Сребренице, те се светској јавности одвлачи пажњадешавањима у Сребреници са бруталног етничког чишћења Срба у Републици Србској Крајини од стране НАТО-а и хрватских снага.

Зелено светло за почетак етничког чићшења дале
суСАД уз подршку НАТО-а, а што су потврдиле и тадашње дипломате САД и НАТО-а.


Последица НАТО-хрватске акције „Олуја“ је етничко чишћење око 250.000 Срба.


Република Србска


У јеку ратних дејстава и борбе за одбрану Републике Српске
на Војску Републике Српске, а која је држала фронт од око 1600 километарасе обрушио и НАТО. НАТО је појединачне нападе на Републику Српску започео још 1994. године, да би као наставак тих напада била извршена и потпуна агресија августа 1995. године.Изговор за агресију био је догађај на сарајевској пијаци Маркале.

НАТО је масовним ударима нападао све циљеве у Републици Србској те користио муницију са осиромашеним уранијом. У исто време у кординиацији са НАТО снагама, трајала је и хрватско-муслиманска офанзива на Војску Републике Српске.

Потпуна агресија на Републику Српску под НАТО називом“Одлучна сила” уследила је двадесетак дана након пада Републике Српске Крајине у којој је од последица агресије погинуло око 160 људи, махом цивила. Када се погледа развој догађаја тог августа 1995. године, јасно је да је циљ био слабљење моћи Војске Републике Српске, која је била у знатној борбеној предности у односу на непријатеље, а у корист НАТО ишла је та чињеница да је пала цела Република Србска Крајина, те су у складу са тиме мислили да ће остварити свој потпуни циљ - потпуно сламање Републике Српске.

Са ове временске дистанце може сезакључити да су НАТО операцијеу Републици Србској Крајини и Републици Србскојбиле увод уопшту агресију на СР Југославију.Ово превасходно јер је НАТОконтролом ваздушног простора Републике Српске послеимаообезбеђенправац за напад на СР Југославију. Такође, разлог у корист НАТО-а је и тај, јер су већ вођена ратна дејства на овом простору, тако да још једна инвазија не би била тешко објашњива светској јавности, као и то да је за све поново најлакше било оптужити Србе као главне кривце.

По завршетку рата у бившој БиХ и потписивању Дејтонско-париског мировног уговора веома снажне снаге НАТО-а под називом (IFOR) су упућене у Републику Сршпску и Муслиманско-хрватску Федерацију. Њихов задатак је би обезбеђење провођења Мировног споразума и очување мира.

Али, 1996. године, скоро годину дана после завршетка рата око 150 хиљада Срба из Сарајева је напустило своја огњишта из делова који су припали Муслиманско-хрватској Федерацији.

НАТО снаге нису учиниле ништа да би заштитиле србско становништво.

СР Југославија

Након Републике Српске Крајине и Републике Српске,НАТОсе обрушио наСР Југославију и то са много већим снагама.Повод за агресију су били неуспели „преговори“ – капитулација СР Југославије у Рамбујеу, а којим је био предвиђен и улазак НАТО снага на територију СРЈ.Однос војних снага НАТО према Војсци Југославије био је пред почетак агресије 600 према 1, а ВЈ је заостајала технолошки најмање 30 година. Процена НАТО команданата била је да ће Србија капитулирати после неколико дана.

НАТО је планирао копнену офанзиву на "спрженој земљи", пошто уништи ПВО. Међутим, ни после 78 дана нису се "стекли услови" за то.
Међутим,тада је две трећине оружја било спремно за борбу и више од 99 одсто мобилисаног људства СР Југославије...

НАТО агресија се окончала
Куманосвким споразумом, а потом иРезолуцијом 1244. Иако је Резолуцијом СБ УН предвиђено да је Косово у саставу СР Југославије и да се гарантује повратак Војске СРЈ на Косово, НАТО снаге и Запад су се оглушиле о тим одредбама до данас.

Последица НАТО агресије на СР Југославију је етничко чишћење око 250.00 Срба са Косова, а злочини над србским становништвом на Косову у присуству НАТО-а се настављају и данас.

ЗАКЉУЧАК

Резимирајући све горе наведене чињенице, под НАТО чизмом протерано је око пола милиона Срба са вековних огњишта - највеће етничко чишћење после Другог светског рата.

Број директно убијених Срба од стране НАТО је око 4.000. Број умрлих због радиоактивне муниције коју је користио НАТО у СР Југославији, Републици Србској и Републици Србској Крајини никада није утврђен. Становништво и данас умире од последица бомбардовања радиоактивном муницијом.

Под чизмом НАТО-а уништена је Република Србска Крајина, разарана Република Србска, разарана СР Југославија, а Србија је изгубила део своје територије - Косово и Метохија.

После наведених чињеница, не можемо, а да не закључимо да је НАТО искључиво непријатељски настројен према Србима.

Чудно је да неки србски политичари и даље желе да се Република Српка и Србија придруже овој војној алијанси, те да им дају дипломатски имунитет иако је у више наврата био непријатељска сила, као и то да се НАТО третира као "партнер" Србије и Републике Српске, те да је он "гарант безбедности".

На ову тему се воде преговори, како између представника Републике Српске, тако и Србије и НАТО-а, те се у медијима води отворена кампања за приступање овој војној алијанси.

НАТО се у медијима представља као једна социјално-хуманитарно-друштвена организација која доноси "просперитет" друштва.

С друге стране, НАТО никада није скривао отворено лицемерство и садизам према било којој по њих "непријатељској" земљи, а све своје војне акције током читаве своје историје, заснивао је на искључивим лажима и подметањем, а што је доказано бескрупулозним бомбардовањем свих србских и друиг земаља.

НАТО снаге су чак кршиле и свој сопствени статут, јер никада ни једна земља чланица није била нападнута, а по којем члану би НАТО евентуално војно интервенисао.

НАТОснаге данас кроз Републику Српску и Србију имају право несметаног кретања, како копненим, тако и ваздушним путем, са уживањем права потпуног дипломатског имунитета, иако је НАТО и Републици Србској и Србији био и остао војни непријатељ, како за време отворених сукоба, тако и данас.

Вања Савићевић,