Ударац на Информативну службу Покрета Двери

25-11-2014 12:42:50 | | Двери/ mojenovosti.com |

У току састанка Руководства Покрета Двери у Новом Саду непознати нападачи обили возило члана Руководства и однели скупоцену професионалну опрему Информативне службе Двери, којом су бележене све значајније акције Покрета.

Након изузетно успешне и посећене трибине одржане 23.11.2014. у новосадском СПЕНСУ у организацији ДСС-а и ДВЕРИ, одржан је и састанак Руководства Покрета Двери. Овај изузетан догађај у СПЕНС-у пратила су и два члана Информативне службе Двери, бележећи догађај са две професионалне камере и фотоапаратом, да би након трибине присуствовали састанку Руководства на Новом насељу.

Возило је било паркирано тачно преко пута школе "Прва војвођанска бригада" у улици Браће Дроњак ,код броја 17. У периоду од 15.30 до 18.30 часова, возило марке Peugeot 806 плаве металик боје је обијено, а четири торбе са професионалом видео и тонском опремом су однете и то:

• две камере марке SONY PMW EX-1 са пратећом опремом (две црне торбе),
• статив MANFROTTO (зелена дугуљаста торба) и
• тонска опрема (црна мања торба).

Ову, великим трудом и залагањем великог броја људи у последње 3 године, стечену професионалну опрему, користили смо као један од најважнијих ресурса у друшвено-политичком деловању Покрета, уз помоћ које смо могли да правовремено, професионално и истинито обавештавамо јавност и саборце о активностим Покрета.

Због медијске блокаде којој је изложен Покрет Двери, крађом ове опреме нанесен је озбиљан ударац Информативној служби Двери и Покрету у целини, нарочито због тога што без ње изузетно је отежано обавештавање јавности и присталица о активностима Покрета.

Не искључујемо могућност да је, због све веће популарности Двери у јавности, ово кривично дело и политички мотивисано. Покрет Двери апелује на све људе добре воље и комшије из улице Браће Дорњак у Новом Саду, уколико су било шта приметили што би могло да помогне истрази, да се јаве на телефон 060 597 08 00 или у најближу станицу полиције.


Инфо служба Покрета Двери