Зимска чаролија поново у Бањалуци

27-11-2014 01:35:09 | | СРНА/ capital.ba/ mojenovosti.com |

На Тргу Крајине у Бањалуци од 6. децембра до 6. јануара биће одржана манифестација „Зимзоград“ коју организују градска Туристичка организација и Агенција „Минт“.

Постављање дрвених кућица почело је данас, а свечано отварање предвиђено је за 6. децембар у 18.00 часова.

Директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашин рекао је на конференцији за новинаре да ће „Зимзоград“, комбинујући европску праксу и домаћи квалитет и креативност, посјетиоцима понудити мноштво садржаја – забаве, музике и одличног расположења.

Он је додао да су ове године организационо уведене неке промјене, те да је почетак манифестације помјерен са 15. на 6. децембар.

„Сигуран сам да ћемо новим концептом и унапређењем онога што смо прошле године започели, имати истинску чаролију у Бањалуци. Охрабрени смо подршком не само грађана, него и Градске управе“, рекао је Барашин.

Он је истакао да је „Зимзоград“ постао дио туристичке понуде града на Врбасу, као и афирмација зимског туризма највећег града у Србској.

Барашин је рекао да град Бањалука у финансијском смислу није имао никаквих трошкова у вези са овом манифестацијом, те да ће град од манифестације имати директне и индиректне користи.

„Овај пројекат је у економском смислу исплатив и за град и за његове учеснике односно организаторе“, навео је Барашин.

Директор Агенције „Минт“ Милена Ђекић рекла је да ће више од 40 лијепо уређених кућица понудити необичан избор дарова и производа.

Она је додала да је у односу на прошлу годину понуда побољшана и да ће посјетиоци „Зимзограда“ ове године моћи да уживају у понуди домаћих угоститеља и произвођача.

Ђекићева је рекла да ће концерти домаћих и регионалних бендова ове године бити одржавани на отвореном и за 11. децембар најавила концерт хрватског латино бенда „Кубизмо“.

„Посебна пажња посвећена је дјеци која ће ове године имати прилику да уживају у модерно уређеном Хипо клизалишту, разноликој понуди забавног парка, те специјалном дружењу са Дједа Мразом у `М:тел` сњежној свјетлосној кугли“, додала је Ђекићева.

Она је навела да ће током 30 дана трајања „Зимзограда“ бити организоване многе хуманитарне акције које ће бити најављене на отварању манифестације.

„Ове године бићемо дио једне велике хуманитарне акције `Храбрим срцима` у организацији кабинета предсједника Републике Српске, гдје ће излагачи и посјетиоци имати прилику да телефонским позивом донирају одређени износ за помоћ која буде циљ те манифестације“, рекла је Ђекићева.

Она је рекла да је „Зимзоград“ у октобру, у договору са Градском управом, насељу Лауш поклонио забавно игралиште.

Ђекићева је истакла да су сви грађани и посјетиоци на неки начин суорганизатори манифестације, јер су помогли својим приједлозима и идејама који су уважени у великом броју и ове године.

„Зимзоград“ је и ове године подржала компанија „М:тел“ која је генерални спонзор ове манифестације.