«Дамаск» - Хапшење у Зеници због тероризма

03-12-2014 06:25:22 | | РТРС/ mojenovosti.com |

Припадници МУП-а Зеничко-добојског кантона ухапсили су данас лице чији су иницијали Л.Т. које се доводи у везу са тероризмом.

Л.Т. је ухапшен у наставку активности у оквиру акције "Дамаск", а на основу расписане потраге Агенције за истраге и заштиту БиХ, због сумње да је починио кривично дјело тероризам у вези са кривичним дјелом организовање терористичке групе, саопштено је из Сипе.

Поступајући по наредби Суда БиХ, полицијски службеници Сипе извршили су претрес стамбеног објекта који користи Л.Т, када осумњичено лице није пронађено на адреси становања, те је за њим Сипа расписала потрагу.

Ухапшено лице приведено је у службене просторије Сипе, гдје се врши криминалистичка обрада, након чега ће се, у складу са упутствима поступајућег тужиоца, одлучити о његовом даљем статусу.

Припадници Сипе ухапсили су 13. новембра у акцији "Дамаск" Мехмеда Тутнића, Енвера Лилића, Салка Имамовића, Сенада Кљајића, Халила Гарановића, Рамиза Ибрахимовића, Фикрета Хаџића, Кенана Окана, Берина Тахића, Семира Хаџалића и Ахмета Мушановића, који се доводе у везу са тероризмом.

Ухапшени се доводе у везу са финансирањем, организовањем и врбовањем држављана БиХ за одлазак у Сирију и Ирак, те учествовањем у оружаним сукобима у тим земљама на страни радикалних терористичких група и организација.

У акцији "Дамаск", која је изведена по налогу Тужилаштва БиХ, припадници Сипе претресли су више објеката на подручју Сарајева, Зенице, Какња, Маглаја и Живиница, с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку, саопштено је раније из Сипе.